Stroji in oprema za komunalo

PARKOVNA KOSILNICA GRILLO FD 900 Stage5

PARKOVNA KOSILNICA GRILLO FD 900 Stage5
Grillo FD 900 je hidrostatični traktor s prednjo kosilnico s 4-kolesnim pogonom in majhninm radijem obračanja.
Majhen radij obračanja in kompaktne dimenzije omogočajo enostavno upravljanje in stabilnost tudi na pobočjih. Ta traktor je zaradi svojih zmogljivosti in lastnosti primeren za vzdrževanje velikih površin in vrtov ali parkov, polnih rastlin.
Inovativni sistem tračnega vlečnega pogona 4WD s pomočjo hidravličnega diferenciala omogoča delo z največjim oprijemom in brez zdrsa v kakršnem koli stanju, ne da bi kdaj poškodoval trato, tudi pri največjem krmiljenju. Stabilnost v pogojih rezanja pobočij in robov je zagotovljena z dobro preučeno porazdelitvijo teže in samodejnim ali ročnim zaklepanjem diferenciala. Zadnja os se nagiba in omogoča oprijem na 4 kolesih tudi pri rezanju površin z neenakomernimi tlemi. Vrtna plast in širina pnevmatik zmanjšata promet peš na travniku na minimum, tudi ko je košara naložena.
Košara za zbiranje trave ima prostornino 750 L in je opremljena s hidravličnim dvigom in praznjenjem. Največja višina razkladanja je 195 cm s previsom 30 cm. Motorizirani usmernik omogoča popolno, enakomerno in optimalno polnjenje košare ne glede na pogoje trave, zahvaljujoč senzorju, nastavljivemu v treh položajih. Ko je košara polna, senzor preneha kositi, da prepreči zamašitev. Zapiranje in odpiranje vrat košare poteka samodejno.

TEHNIČNI PODATKI:
MOTOR: Yanmar, dizel, 25KM na 3000 obr/min
Prostornina rezervoarja za gorivo 31 L
Rezervoar za hidravlično olje 6,3 L
VLEČNA HIDRAVLIKA: 4-kolesni pogon (stalni pogon tudi z majhnim polmerom obračanja)
MENJALNIK: Hidrostatični menjalnik s 4 hidravličnimi motorji na 4 kolesih
SKLOPKA: elektromagnetna za kardansko gred
KOSIŠČE: rezalna plošča delovne širine 126 cm, del. višina od 2-10 cm
KOŠ: prostornina zbiralnika 750 L, največja višina praznjenja 195 cm, zadnji previs 30 cm
DIFERENCIAL: samodejno zaklepanje diferenciala in ročno s tipko
POLMER OBRAČANJA: 37 cm
TEŽA S KOSIŠČEM: 980 kg